Leerlingbegeleiding

Het Lyceum aan de Stroom heeft doelbewust een sterk uitgebouwde leerlingenbegeleiding. In de maatschappij van vandaag is het voor jonge mensen niet meer zo eenvoudig om zich te ontwikkelen tot zelfstandige en zelfzekere jonge mensen, op een manier waarin er geen nood is aan legale en/of illegale drugs om zich goed te voelen.

Leerlingen kunnen daarom steeds terecht bij hun klastitularis of de vertrouwensleerkracht van hun keuze, maar ook bij de verschillende leerlingenbegeleiders op school.

Ze kunnen daar terecht met alle kleine en grote problemen, zowel met zichzelf als met anderen. Ruzie met andere leerlingen, ruzie met mensen buiten school, problemen in de klas of daarbuiten, leermoeilijkheden, een geschil met een leerkracht, vragen of problemen in verband met alcohol en/of druggebruik, vragen of problemen in verband met relaties, pestproblemen, …

Er is steeds iemand beschikbaar in het secretariaat. Bovendien zijn ook de individuele leerlingenbegeleiders Lydie Van Doorsselaer en Ilse Van Lombergen. Je kan ze steeds bereiken tijdens de schooldagen of via mail... Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het Lyceum aan de stroom werkt nauw samen met het CLB, maar ook met andere organisaties zoals Schoolopbouwwerk, project Time-Out, verschillende dagcentra, het OCMW, de CAW’s, het JAC… In samenwerking met al deze diensten kunnen we dus een zeer degelijke ondersteuning bieden aan de leerlingen.